Left Fortsätt handla
Din order

Varukorgen är tom

Du kanske är intresserad av:
11 560 kr
Mängdrabatter på stora delar av vårt sortiment
Shilajit Mountain Blood

Shilajit - Förbättra ditt testosteron på ett naturligt sätt: klinisk undersökning bekräftar fördelarna

Shilajit, en resinös substans som naturligt utsöndras från klippformationer i Himalaya och de Sibiriska bergskedjorna, har varit en väsentlig del av ayurvedisk hälsovård i flera hundra år för att stödja allmän hälsa och välmående. Forskning publicerad i Journal of Medicinal Food har visat att ett tillskott av shilajit kan förbättra fysisk och mental kapacitet, lindra stress och bidra till en sund åldrandeprocess.

Men är du medveten om att Shilajit också har kopplats till höjda nivåer av testosteron? En undersökning publicerad i Andrologia visade att shilajit som tillskott kan höja de totala testosteronnivåerna hos friska vuxna män.

 

Shilajit och testosteron

Vad är testosteron, och varför är det så viktigt?

Testosteron är ett hormon som huvudsakligen produceras i testiklarna. Det är ansvarigt för en rad vitala funktioner i kroppen, inklusive:

Sexuell funktion: Testosteron har en avgörande roll i utvecklingen av manliga sexuella egenskaper och är nödvändigt för att bibehålla en sund sexuell funktion.

Muskelmassa och styrka: Testosteron är av stor betydelse för att bygga och underhålla muskelmassa och styrka, vilket gör det till ett väsentligt hormon för idrottsutövare och de som är intresserade av fysisk kondition.

Bentäthet: Testosteron är viktigt för utvecklingen och bibehållandet av friska ben, och låga testosteronnivåer har associerats med minskad bentäthet och ökad risk för benskörhet.

Humör och kognitiv funktion: Testosteron spelar en roll i humörreglering och kognitiv funktion, och låga nivåer av testosteron har kopplats till ökad risk för depression och kognitiv nedsättning.

Så, på vilket sätt stöder shilajit sunda testosteronnivåer? Även om den exakta mekanismen fortfarande inte är helt klar, tyder forskningen på att shilajit kan bidra till att öka produktionen av testosteron genom att stimulera hypothalamus och hypofysen.

I den randomiserade, dubbelblinda, placebo-kontrollerade kliniska studien fick friska vuxna män en daglig dos av 250 mg shilajit två gånger om dagen under en period av 90 dagar. Studien visade att ett tillskott av shilajit var associerat med betydande ökningar av totala testosteronnivåer, fritt testosteron och dehydroepiandrosteron (DHEAS) jämfört med en placebogrupp. Gonadotropa hormoner (LH och FSH) nivåer bibehölls väl.

 

Shilajit och adaptogena egenskaper för kvinnor

Men shilajit gynnar inte bara män – kvinnor kan också dra fördel av de adaptogena egenskaperna hos denna unika substans. Forskning har visat att shilajit kan hjälpa till att stödja en sund hormonbalans och minska de negativa effekterna av stress på kroppen, vilket gör det till ett värdefullt tillskott till alla hälsorutiner.

 

Mountain Blood Premium Ayurvedic Shilajit 30g

Hos oss kan du hitta Mountain Blood Premium Ayurvedic Shilajit 30g från Nature Provides. Denna shilajit genomgår rigorösa tester för renhet, och vi är stolta över att kunna erbjuda en produkt som kan stödja sunda testosteronnivåer och ge dig möjligheten att uppnå din optimala hälsa och välbefinnande.

Om du är intresserad av att testa shilajit själv, uppmanar vi dig att prova Mountain Blood Premium Ayurvedic Shilajit. Med dess kraftfulla blandning av mineraler och fulvic och fuktiga syror samt andra fördelaktiga föreningar, kan det bidra till att stödja sunda testosteronnivåer, fysisk och mental prestation, stresslindring och en sund åldrandeprocess.

 

 

Mountain Blood Premium Ayurvedic Shilajit 30g, Nature Provides

 

Finns även att beställa som 3-pack:

3-pack: Mountain Blood Premium Ayurvedic Shilajit 30g, Nature Provides

 

 

Källor:

PANDIT, S., BISWAS, S., JANA, U., DE, R. K., MUKHOPADHYAY, S. C., & BISWAS, T. K. (2015). KLINISK UTVÄRDERING AV RENAT SHILAJIT PÅ TESTOSTERONNIVÅER HOS FRISKA FRIVILLIGA. JOURNAL OF MEDICINAL FOOD, 18(12), 1340-1347. DOI: 10.1089/JMF.2015.0022

 

 

EQUPULSEN