Left Fortsätt handla
Din order

Varukorgen är tom

Du kanske är intresserad av:
11 560 kr
Mängdrabatter på stora delar av vårt sortiment
Shilajit Mountain Blood "Förstörare av svaghet"

Shilajit Mountain Blood "Förstörare av svaghet"

Mountain Blood, även känt som Shilajit, har länge betraktats som en undergörare av naturen, erkänd för sina överraskande hälsofördelar och traditionellt kallad "förstörare av svaghet" och "erövrare av berg".

 

Shilajit - Naturens egen Superfood

Denna uråldriga substans, tillverkad genom långsam komprimering och nedbrytning av växtmaterial över tid, kan endast hittas i vissa delar av världen som Altai-bergen, Himalaya och Kaukasus. Rik på över 85 mineraler och full av fulvinsyra, stödjer det alla system i kroppen och anses vara en av de bästa sakerna du kan konsumera för din hälsa.

 

Shilajit och dess hälsofördelar

Förbättrar tarmhälsan: Shilajit, rikt på fulvinsyra, hjälper till att lindra matsmältningsproblem och stärker immunsystemet genom att främja tarmens hälsa.

Ökar energi och uthållighet: Denna mineralpackade superfood ökar ATP-produktionen, vilket resulterar i ökad energi och uthållighet.

Stödjer hälsosamt åldrande: Shilajit är fullt av antioxidanter, vilket gör det effektivt för att stödja cellernas hälsosamma åldrande och dessutom upprätthålla hudens elasticitet och ledhälsa.

Reglerar hormoner: Dessutom fungerar Shilajit som en adaptogen som hjälper till att balansera och reglera hormoner, vilket resulterar i förbättrad övergripande hälsa.

Stabiliserar blodsockernivåerna: Studier har visat att Shilajit kan hjälpa till att sänka blodsockernivåerna och triglycerider, vilket är ett plus för dem som kämpar med diabetes.

Balanserar stämningar: Det har också visat sig vara en effektiv humörbalanserare, vilket minskar ångest och depression.

Stödjer hjärnhälsa: Som en nootrop förbättrar Shilajit hjärnans förmåga att lära sig nya saker, skyddar hjärnceller och kan till och med ha potential att hjälpa vid tillstånd som Alzheimers.

Visar anticancerverkan: En del studier har visat att Shilajit kan ha anticanceregenskaper och kan hjälpa till att skydda mot strålningsskador. Även om ytterligare studier behövs, är detta en lovande inblick i de egenskaper som shilajit kan ha i att stödja cancerpatienter.

Stärker och reparerar skelett- och muskelsystemet: Shilajit har traditionellt använts för att stärka och reparera skelett och muskler.

Förstärker och balanserar immunförsvaret: Shilajit fungerar som en effektiv allmän hälsotonic och är känt för att stärka och balansera immunsystemet genom att öka lymfocyttillväxten, aktivera makrofager, och snabba på regenereringen av immunsystemet. Det har även visat sig att kunna återställa antalet lymfocyter och perifert blod, benmärg och mjälte snabbare.

Dessutom har Shilajit breda antivirala egenskaper, med studier som pekar på betydande aktivitet mot herpesrelaterade virus och HRSV, en orsak till luftvägsinfektioner.

Libido och uthållighet: Shilajit är också känt för att förbättra libido och uthållighet. Den har länge använts som ett naturligt afrodisiakum och som ett hjälpmedel för låg sexlust. Det bidrar positivt till reproduktiva hormonfunktioner och ökar blodtestosteronnivåer och spermieproduktion hos friska män, vilket ofta leder till en förbättring i uthållighet och allmänt libido.

 

Komplikationer och biverkningar

Shilajit, som har en säker användningshistoria inom den ayurvediska traditionen i över 3000 år, har genom moderna studier visats vara säkert att använda, med inga kända biverkningar rapporterade hittills.

Det bör dock noteras att en kombination av klor och fulvin/humussyror kan producera en potentiellt cancerframkallande biprodukt. På grund av shilajits höga halter av naturligt förekommande fulvin- och humussyror, rekommenderas det att inte använda klorerat vatten vid förberedelse för intern konsumtion eller hudanvändning.

Shilajit kan innehålla spår av fenylalanin, en essentiell aminosyra. Därför kan produkter med fenylalanin vara kontraindicerade för personer med den sällsynta genetiska sjukdomen fenylketonuri (PKU).

 

Mountain Blood Premium Ayurvedic Shilajit från Nature Provides

Mountain Blood Premium Ayurvedic Shilajit 30g från Nature Provides är en rigoröst testad produkt för renhet som kan stödja din hälsa och välbefinnande. Denna shilajit är rik på en effektiv blandning av mineraler, fulvic och humussyror, samt andra fördelaktiga föreningar, vilket kan hjälpa till att stödja sunda testosteronnivåer, förbättra fysisk och mental prestation, lindra stress och främja en sund åldrandeprocess.

 

 

EQUPULSEN